08 de setembre de 2020
08.09.2020
Diari de Girona

Bargalló xifra en 800 els professors amb baixa laboral en l'inici de curs

El conseller d'Educació insisteix que preval l'estabilitat dels grups de convivència i no el nombre d'alumnes de cada classe

07.09.2020 | 23:16
EL conseller d'Educació, Josep Bargalló, ahir

El conseller d'Educació de la Generalitat, Josep Bargalló, va xifrar ahir el personal vulnerable docent i d'administració i serveis en els centres educatius catalans en 1.700 persones, dels quals unes 800 tenen baixa mèdica després d'una avaluació mèdica o per no poder adaptar-se el seu lloc de treball.

En la roda de premsa d'inici de curs, Bargalló va dir que amb la reobertura parcial de juny, un total de 12.800 professionals eren «possibles vulnerables», i que durant l'avaluació mèdica realitzada durant l'estiu a aquells que van manifestar vulnerabilitat, s'ha determinat en 1.700.D'aquests, que sumen docents i personal d'administració i serveis, unes 800 tenen baixa mèdica i la resta s'ha pogut adaptar amb un retorn telemàtic. Bargalló va dir que aquestes 800 baixes mèdiques seran cobertes a partir del 14 de setembre amb substitucions.

El conseller d'Educació de la Generalitat va assegurar que serà un curs «de constant adaptació», però va assegurar que l'escola ja està acostumada a això, i que l'evolució sanitària farà ajustar i matisar mesures durant tot l'any.

Els grups estables, la clau

Pel que fa a la polèmica de les ràtios, el conseller d'Educació va subratllar la clau per mantenir la seguretat sanitària a les escoles durant aquest curs és l'estabilitat i estanqueïtat dels grups-classe. Així, segons les autoritats educatives, que els alumnes només tinguin contacte directe amb els companys de la seva classe i no amb la resta de l'escola és més important que el número d'alumnes per aula en si mateix. A més va indicar que els alumnes amb necessitats especials també es mantindran als seus grups estables.

Respecte a les activitats extraescolars, on es poden barrejar alumnes de diverses classes i escoles, Bargalló va remarcar la importància de seguir les mesures de seguretat tradicionals com mascareta, distància, neteja de mans i desinfecció d'espais. L'objectiu del departament és que hi hagi un màxim de 20 alumnes per aula a Primària, xifra que actualment superen un 30% de les aules dels centres públics. La xifra d'ESO i de l'escola concertada no es coneix encara, però Bargalló va destacar que han baixat i va remarcar que el més important, és l'estabilitat dels grups.

· Consulta tota la informació relacionada amb el coronavirus

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
L'últim El més llegit