Protecció Civil ha passat a fase d'alerta el Pla Inuncat per les pluges intenses previstes que afectaran el litoral gironí entre aquesta nit i matinada.

El Servei Meteorològic de Catalunya preveu que se superi el llindar de 20 litres per metre quadrat en 30 minuts a partir de la propera mitjanit al litoral, amb especial intensitat a la meitat nord de la costa catalana.

Les tempestes podran anar localment acompanyades de pedra o calamarsa i fortes ratxes de vent al front marítim.

Aquestes pluges intenses podran produir crescudes sobtades del cabal de les rieres a tot el litoral, especialment a la meitat nord. També es podran produir inundacions a les zones urbanes del litoral que s'inunden habitualment.

Protecció Civil recomana evitar activitats a les àrees properes a rius, rieres i torrents i evitar desplaçaments innecessaris en zones on plogui amb intensitat. També s'ha avisat als ajuntaments que reforcin la vigilància de les zones inundables i ha recomanat als municipis afectats que netegin els embornals, claveguerams i possibles passos d'aigua, així com comprovar i senyalitzar els punts més conflictius de la xarxa viària municipal.

· Consulta la predicció meteorològica del teu municipi