Les obres començaran en els dies vinents amb la intenció d'acabar-les a finals d'octubre. Repararan els transseptes laterals i part de la teulada. Els transseptes són la part que travessa la nau principal de part a part i forma espais per fer capelles als costats. Les obres tenen la finalitat de solucionar els problemes d'humitat d'aquests espais.

El cost de les obres és de 20.000 euros. La Diputació de Girona hi aporta 10.000 euros i els 10.000 restants van a càrrec del Bisbat de Girona i de l'Ajuntament de Setcases.

En els últims anys, l'església de Sant Miquel de Setcases ha tingut diferents accions de manteniment i de millora. L'any passat, van emblanquinar l'espai que envolta l'altar major conegut com a presbiteri.

De cara a l'any vinent, la intenció és treballar el retaule de l'altar major que pateix els efectes dels corcs. L'alta major de l'església de Setcases constitueix una important obra del barroc català. Va ser restaurat fa trenta-set anys per Joan Castells i Camós i el seu equip. També volen millorar el campanar

Situada a la part alta del poble, acull concerts i tota mena d'actes culturals i és molt visitada.