La Diputació de Girona ajudarà amb 3 milions 142 ajuntaments de la demarcació per finançar els desperfectes que el Diputació de Gironatemporal Gloria Gloriava causar el mes de gener passat, amb actuacions de manteniment com ara l'arranjament de camins o la reparació de desperfectes en infraestructures. La Junta de Govern de la corporació va aprovar ahir aquest ajut, que suposa un increment d'un milió d'euros respecte a l'import total de la subvenció previst inicialment.

Aquestes subvencions extraordinàries permetran fer actuacions de manteniment a tot el territori com atendre danys, desperfectes en camins o infraestructures i altres incidències que va provocar el Gloria. L'import màxim de les ajudes és de gairebé 35.000 euros per ajuntament i el mínim, de 3.000 euros, i les gestiona l'Àrea de Cooperació als Municipis.

El president de la Diputació, Miquel Noguer, va destacar que «la corporació és la primera administració pública que dona resposta a la reparació dels danys del temporal i, a més, ho fa amb una aportació de gran magnitud, d'acord amb l'abast dels desperfectes».

Sobre els imports concedits als ajuntaments, el diputat de Suport a les Entitats Locals, Josep Maria Bagot, va apuntar que s'ha treballat amb la voluntat de ser «el màxim de curosos i equitatius amb els recursos i necessitats dels municipis». «Per aconseguir equitat entre municipis grans i petits s'ha establert que l'import de les despeses municipals provocades pel temporal havia de ser superior a l'1% de la despesa corrent del municipi», va afegir.

La corporació ja havia destinat 2.725.800 euros per pal·liar els efectes del temporal en el seu àmbit d'actuació: reparació de les afectacions en les rutes del Consorci de les Vies Verdes de Girona i de carreteres que formen l'àrea gironina del parc natural i reserva de la Biosfera del Montseny, i actuacions a la xarxa viària de la seva competència. En total, la Diputació haurà fet una aportació de gairebé sis milions d'euros pels danys del Gloria.