09 de setembre de 2020
09.09.2020
Diari de Girona

La Diputació de Girona aporta 3 milions a 142 municipis pels danys del «Gloria»

La Junta de Govern de la corporació aprova l'ajut, que suposa un increment d'un milió en la subvenció prevista

08.09.2020 | 23:39
La Diputació de Girona aporta 3 milions a 142 municipis pels danys del «Gloria»

La Diputació de Girona ajudarà amb 3 milions 142 ajuntaments de la demarcació per finançar els desperfectes que el temporal Gloria va causar el mes de gener passat, amb actuacions de manteniment com ara l'arranjament de camins o la reparació de desperfectes en infraestructures. La Junta de Govern de la corporació va aprovar ahir aquest ajut, que suposa un increment d'un milió d'euros respecte a l'import total de la subvenció previst inicialment.

Aquestes subvencions extraordinàries permetran fer actuacions de manteniment a tot el territori com atendre danys, desperfectes en camins o infraestructures i altres incidències que va provocar el Gloria. L'import màxim de les ajudes és de gairebé 35.000 euros per ajuntament i el mínim, de 3.000 euros, i les gestiona l'Àrea de Cooperació als Municipis.

El president de la Diputació, Miquel Noguer, va destacar que «la corporació és la primera administració pública que dona resposta a la reparació dels danys del temporal i, a més, ho fa amb una aportació de gran magnitud, d'acord amb l'abast dels desperfectes».

Sobre els imports concedits als ajuntaments, el diputat de Suport a les Entitats Locals, Josep Maria Bagot, va apuntar que s'ha treballat amb la voluntat de ser «el màxim de curosos i equitatius amb els recursos i necessitats dels municipis». «Per aconseguir equitat entre municipis grans i petits s'ha establert que l'import de les despeses municipals provocades pel temporal havia de ser superior a l'1% de la despesa corrent del municipi», va afegir.

La corporació ja havia destinat 2.725.800 euros per pal·liar els efectes del temporal en el seu àmbit d'actuació: reparació de les afectacions en les rutes del Consorci de les Vies Verdes de Girona i de carreteres que formen l'àrea gironina del parc natural i reserva de la Biosfera del Montseny, i actuacions a la xarxa viària de la seva competència. En total, la Diputació haurà fet una aportació de gairebé sis milions d'euros pels danys del Gloria.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
L'últim El més llegit