Els instituts de secundària ­Vallvera, de Salt (Gironès), i Rafael Campalans, d'Anglès (la Selva), oferiran l'assignatura de religió islàmicaa partir d'aquest curs. Formen part del pla pilot per a la impartició d'aquesta matèria en els centres educatius públics i que es va publicar al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya el passat 1 de setembre. El director dels serveis territorials d'Educació a Girona, Martí Fonalleras, va anunciar ahir que serien aquests dos centres els que en formarien part a la província de Girona, i va atribuir-ne l'elecció a l'elevada quantitat de sol·licituds que els dos instituts han rebut perquè els seus estudiants poguéssin estudiar-hi religió islàmica.

Fonalleras va explicar que l'assignatura s'oferta «igual que s'ofereixen les religions catòlica, evangèlica i jueva». Des del Departament d'Educació s'ha contractat un professor per impartir la classe de religió islàmica en els dos centres gironins de Salt i Anglès. El director territorial va especificar que es tracta d'una persona amb «titulació universitària» i que reuneix totes les condicions per poder impartir les classes.

El pla pilot s'ajusta a l'acord de cooperació entre l'Estat espanyol i la Comissió Islàmica d'Espanya, que garanteix l'exercici del dret dels alumnes musulmans a rebre ensenyament religiós islàmic als centres educatius públics en els diferents nivells d'educació.