09 de setembre de 2020
09.09.2020
Diari de Girona

Girona acull el primer gran cribratge a Santa Eugènia i Can Gibert del Pla

Les proves de Salt deixen un total de 61 casos positius, dada que representa el 3,7% de tests PCR realitzats

08.09.2020 | 23:40
A Salt també s'ha realitzat un cribratge massiu

El Departament de Salut i l'Ajuntament de Girona faran aquesta setmana el primer cribratge massiu a la ciutat per detectar contagis de coronavirus. En concret, es realitzarà els dies 10, 11 i 12 de setembre als barris de Santa Eugènia i de Can Gibert del Pla. L'objectiu d'aquesta campanya és contribuir a trobar veïns que són portadors del virus sense saber-ho i tallar les cadenes de transmissió. El cribratge massiu de Girona és voluntari i va adreçat, prioritàriament, a persones de 16 a 49 anys sense símptomes, que resideixin a la zona compresa entre l'avinguda Josep Tarradellas, carrer Riu Güell, el carrer de Salt i el terme municipal de Salt i que no s'hagin fet una PCR els dies previs.

La recollida de mostres es farà de dijous a dissabte, al Pavelló Municipal d'Esports de les 10 a les 14 hores i de 15 a les 19 hores i es realitzarà amb personal d'atenció primària. Totes aquelles persones que presenten simptomatologia o hagin estat contactes de pacients positius no han d'acudir al cribratge massiu, sinó que seran programats des de l'atenció primària i els Gestors Covid en un circuit paral·lel.

Durant aquests dies es pretén realitzar unes 2.500 proves i es podria arribar a testar al voltant d'un 20-25% de la població corresponent a l'àrea on se centra la campanya. Per dur a terme la campanya de cribratge a Girona s'ha treballat amb l'Ajuntament de Girona, que ha facilitat la instal·lació esportiva i ha posat a disposició de l'operatiu agents cívics. També col·laboren en la difusió a la població, juntament amb l'Equip d'Atenció Primària de Can Gibert del Pla. També el SEM col·labora amb la logística i recursos materials.

Cal recordar que la prova PCR és gratuïta i per realitzar-la caldrà facilitar noms i cognoms, adreça, telèfon de contacte i, si se'n disposa, presentar la Targeta Sanitària Individual (TSI). Els resultats de la prova es podran consultar aproximadament en 48 hores a través de La Meva Salut.

D'altra banda, durant el cribratge massiu que es va organitzar els dies 3, 4 i 5 de setembre a Salt va permetre realitzar 1.363 proves de PCR per determinar la presència de covid-19, de les quals van resultar ser positives un total de 61 mostres, que representa un 3,7% de positius. El 60% de les persones que van respondre a la crida de participar en el cribratge eren d'edats compreses entre els 15 i els 49 anys, molt especialment amb participació de gent d'entre 35 i 48 anys.

Èxit a Sant Joan de les Abadesses

Ahir Sant Joan de les Abadesses va finalitzar el cribratge massiu amb èxit d'assistència. Salut va superar les expectatives previstes i en total s'han fet 1.361 proves PCR, quan n'estaven previstes unes 1.000. Ahir l'afluència va ser una mica inferior respecte a dilluns i se'n van fer 646. El cribratge estava dirigit a tota la ciutadania del municipi, sobretot a les persones d'entre 16 i 60 anys sense símptomes. En els darrers dies, s'han detectat cinc brots –sense relació entre ells–, amb un total de 34 persones positives de la covid-19. Així, el cribratge massiu pretén frenar els contagis comunitaris identificant possibles portadors asimptomàtics.

Consulta tota la informació relacionada amb el coronavirus

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook