La Regió Sanitària de Girona va registrar ahir una de les pitjors xifres des de l'inici de la pandèmia. Segons dades del Departament de Salut, va sumar un total de 181 positius de coronavirus. D'aquests, 176 s'han detectat a través de la prova PCR, això vol dir que són casos recents, i no pas de setmanes enrere -aquests casos es notifiquen a través d'altres proves com les serològiques. La demarcació no registrava una xifra tan alta des de finals d'abril, en plena crisi de la pandèmia. Com a conseqüència, el risc de rebrot ha pujat dotze punts en un dia fins a situar-se en un índex de 137,74.

Un 43% dels nous casos diagnosticats per PCR es concentren a les ciutats de Girona i Salt. A Girona, el risc de rebrot ha augmentat 30 punts i ara és de 249,06, mentre que la setmana del 22 d'agost va ser de 183,8. La velocitat de propagació del virus està en 1,24, mentre que la taxa de confirmats per PCR és de 111,77 per cada 100.000 habitants. La capital del Gironès suma 1.537 casos confirmats per PCR, 34 més en comparació amb l'última actualització; i 2.042 si es tenen en compte totes les proves. El nombre de defuncions des de l'inici de la pandèmia és de 145, amb sis persones ingressades per coronavirus, cinc menys que dilluns, dues de les quals estan a l'UCI.

A Salt, el risc de rebrot s'ha disparat i arriba a 710,94, uns 130 punts més que dilluns. D'aquesta manera, es manté com la ciutat amb el risc de rebrot més elevat de Catalunya i s'allunya de municipis com Sitges i Balaguer, on l'índex se situa en uns 500 aproximadament. També puja la velocitat de propagació amb 1,3. Des de l'inici de la pandèmia, s'han confirmat per PCR 635 casos -42 més respecte a l'últim balanç- i 699 amb totes les proves. Aquest increment es deu, principalment, als resultats del cribratge massiu que van tenir lloc la setmana passada.

Finalment, a tota la Regió Sanitària de Girona els pacients hospitalitzats segueixen augmentant. Ahir se'n va registrar un de nou i tres més a l'UCI.

Campdevànol suspèn la festa

Tot i que va a la baixa, el risc de rebrot al Ripollès continua sent elevat. És per això que se segueixen prenent mesures per frenar el contagi. Segons va informar ACN , Campdevànol suspèn la Festa Major i la Biennal del Metall pel risc de rebrots de coronavirus. El municipi segueix el camí d'altres municipis com Gombrèn i Sant Joan de les Abadesses que també ho han cancel·lat. La decisió s'ha debatut amb els membres de la comissió de festes, que hi han estat d'acord.

Consulta tota la informació relacionada amb el coronavirus