Tots els alumnes catalans a partir de 6 anys hauran de portar mascareta , primer dia de classe, i durant les dues primeres setmanes de curs, quan aquesta obligatorietat passarà a determinar-se en funció del territori i de l'evolució de la pandèmia.

Així ho van acordar aquest dimecres les conselleries d'Educació i Salut per indicació de l'Agència de Salut Pública «atès que es tracta del començament de curs i l'alumnat encara no prové d'un grup estable», segons va informar en un comunicat la Generalitat.

Com a norma general, les dues conselleries han establert que la mascareta sigui obligatòria en escoles i instituts a partir dels 12 anys, i després de les dues primeres setmanes ho serà a partir dels 6 anys als territoris on es requereixi, en funció de l'evolució de la pandèmia.

Canviarà cada dimecres

El Govern ha indicat que tots els dimecres es comunicarà a cada escola si el dilluns següent continua l'obligatorietat de portar o no mascareta, en funció de les condicions de la pandèmia.

En paral·lel a aquesta mesura, ahir el Procicat també va aprovar altres mesures sanitàries en l'àmbit educatiu de cara a l'inici del curs escolar el proper 14 de setembre i que actualitzen el Pla d'actuació per al curs 2020-2021 per als centres educatius en el marc de la pandèmia que Educació va aprovar el passat 3 de juliol.

Entre les mesures aprovades es troba que les reunions entre el centre educatiu i les famílies no seran presencials aquest curs, i que les reunions dels claustres d'escoles i instituts seran telemàtiques, mentre que el caràcter presencial serà excepcional i tindrà un aforament màxim de 10 persones.

Cribratges a les escoles

El Procicat també ha aprovat el cribratge poblacional utilitzant les escoles i instituts des de la tercera setmana de setembre, segons indicacions de vigilància epidemiològica, i prioritzant les escoles on hi hagi casos.

El document estableix així mateix que, igual que en qualsevol entorn comunitari, l'ús de mascareta als centres educatius sigui obligatori per a persones adultes.

Per als docents del primer i segon cicle d'educació infantil, la mascareta «no serà exigible quan el seu ús, per raó de l'activitat docent, pugui interferir greument en l'objectiu pedagògic» segons el text aprovat.

· Consulta tota la informació relacionada amb el coronavirus