El brot de coronavirus a la residència Montsacopa d'Olot ja afecta 21 persones: quinze residents i sis treballadors. Les proves PCR realitzades divendres a la residència Montsacopa d'Olot han detectat tres casos més de covid entre els usuaris i dos positius entre els professionals del centre. Com a conseqüència, els usuaris afectats ja s'han traslladat a la zona d'aïllament que va habilitar la residència la setmana passada i s'estan tractant amb personal mèdic del centre i sota el seguiment del Departament de Salut. Des de l'Ajuntament s'assegura que el brot està sota control. D'altra banda, els treballadors també estan aïllats al seu domicili.

A més, en les últimes hores un dels residents ha mort mentre estava en aïllament. Segons va informar l'alcalde d'Olot, Josep Berga, a Olot TV , es tracta d'una dona d'edat avançada que «tenia una insuficiència cardíaca molt greu». Berga va confirmar que «hi ha dos usuaris més amb coronavirus que tenen una salut molt debilitada, haurem de veure com evolucionen i estar-ne pendents», va afirmar.

L'entrada d'aquesta malaltia a la residència va detectar-se la setmana passada quan una treballadora va fer-se la PCR i va sortir positiva. Això va obligar a fer una prova a tots els usuaris que havien estat en contacte amb ella, així com també als treballadors.

Ara, el Departament de Salut farà un seguiment de cada cas. Mentrestant, el centre segueix aplicant les diferents accions previstes en el Pla de Contingència que té la residència Montsacopa d'Olot per fer front al coronavirus.

Degut a la situació sanitària actual, Olot ja ha anat prenent mesures per frenar el contagi i ha suspès diversos esdeveniments. Ahir Òmnium Garrotxa va decidir anul·lar el tradicional acte de l'onze de setembre al matí, davant del consistori. Era l'únic acte programat de la Diada al municipi.

La propagació creix a Girona

D'altra banda, després del fort repunt de dimarts, la Regió Sanitària de Girona va registrar una davallada de casos i va sumar 55 nous positius de coronavirus. Malgrat tot, el risc de rebrot i de propagació del contagi segueix augmentant. L'índex de rebrot va pujar nou punts fins a situar-se en un valor de 146,33 i la velocitat de transmissió del virus se situa en 1,07. El paràmetre ideal, segons Salut, hauria de ser per sota d'1.

Una dada destacable és que des de l'inici de la pandèmia han mort 838 persones al territori i l'última es va notificar ahir a Olot després de dies sense víctimes a tota la demarcació. Finalment, hi ha 56 pacients ingressats, dos més que l'últim balanç, i del total, n'hi ha setze a l'UCI, dos menys.

Quant a municipis de més de 20.000 habitants, el risc de rebrot a Salt continua sent el més elevat de Catalunya. Ahir l'índex era de 788,05, uns setanta punts més que dimarts. Des de l'inici de la pandèmia, s'han confirmat per PCR 639 casos -quatre més respecte a l'últim balanç- i 703 amb totes les proves. El nombre de morts és de 21 i la xifra de pacients ingressats és de cinc i n'hi ha un a l'UCI.

Seguidament, Lloret de Mar se situa com el municipi de més de 20.000 habitants de Catalunya amb la velocitat de propagació del virus més elevada. La taxa és de 2,52. Des de l'inici de la pandèmia al municipi s'han detectat 317 casos i actualment hi ha cinc persones ingressades, una a l'UCI.

Finalment, a Girona -on avui comença el primer cribratge massiu-el risc de rebrot ha pujat lleugerament i ha sumat tretze casos per PCR.

Consulta tota la informació relacionada amb el coronavirus