11 de setembre de 2020
11.09.2020
Diari de Girona

Intenten robar nou ordinadors i material d'una escola d'Olot

La Policia Municipal deté un dels lladres i el posa a disposició judicial · Dues persones forcen una porta per entrar al centre escolar Petit Plançó · Continua la recerca de l'altre implicat en els fets

10.09.2020 | 23:47
El material recuperat per la Policia Municipal d'Olot.

Els fets van passar a ple dia del passat diumenge, dia 6 de setembre, quan la Policia Local d'Olot va localitzar dues persones a l'interior del patí de l'escola Petit Plançó. Es tracta d'un pati molt ampli amb pistes d'esport i arbres a les vores. El pati es visualitza des de la Ronda Fluvià i el carrer Marià Vayreda d'una forma força completa. Està voltat per una barana de tres metres aproximadament.

Quan es van veure descoberts, els dos lladres van fugir sense poder agafar el material que havien preparat per emportar-se. Al pati van deixar vuit ordinadors portàtils de la marca Dell. Es tracta d'uns ordinadors lleugers molt fiables i segurs i amb molt de rendiment. Els ordinadors Dell estaven marcats amb números. A més, n'havien preparat un altre de la marca Toshiba i un projector. Al costat dels ordinadors hi havia els fils de connexió a la xarxa i els adaptadors de corrent. El material informàtic que es volien endur era usat.

A més, els lladres havien tret de l'escola nou pots de llapissos i una dotzena d'estoigs per contenir material escolar dels que fa servir la mainada per dur el material de casa seva a l'escola.

Un cop a l'escola, la Policia Municipal va poder descobrir que havien forçat una de les portes de l'escola i havien entrat a l'interior. L'escola té una porta principal al carrer Joaquim Vayreda. Un cop dins els lladres haurien seleccionat el material que tenien preparat per endur-se.

Detenció

A partir dels indicis trobats a l'escola i altres, la Policia Municipal va poder localitzar un dels dos individus que abans havien descobert amb el material preparat i el van detenir. Es tractava d'un home de 44 anys que va ser posat a disposició judicial. Mentrestant, la Policia continua la recerca de la segona persona implicada en els fets.

Paral·lelament, la Policia Municipal té oberta una altra investigació per un incident que va tenir lloc el mateix diumenge al matí, prop del centre escolar i que podria estar relacionat amb el cas. La Policia Municipal no descarta noves detencions.

El material informàtic hauria fet falta en l'inici del curs escolar, que començarà el pròxim 14 de setembre. Es tracta d'un inici de curs molt important després de la suspensió de les classes feta el 13 de març per causa de la pandèmia de la covid-19. La mainada tornarà a escola després de sis mesos sense contacte directe amb les aules. En aquest temps, el material informàtic ha estat essencial.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
L'últim El més llegit