El portaveu dels comuns a la Comissió de Territori i Sostenibilitat, David Cid, fa pocs dies, es va reunir amb representants de la plataforma Salvem les Valls per estudiar alternatives al projecte de la variant d'Olot.

Els comuns i les organitzacions ecologistes de la Garrotxa consideren que cal buscar alternatives que fomentin la sostenibilitat i més en un àmbit d'emergència climàtica.

El diàleg entre Cid i els representants de Salvem les Valls i el Centre de Sostenibilitat Territorial es va centrar en les al·legacions a la variant que van presentar les entitats ecologistes.

El diputat dels comuns va reconèixer que «cal resoldre el problema del trànsit a Olot». Això no obstant, va insistir que «l'alternativa de quatre carrils forma part de mesures del passat que tenen un cost molt elevat i més en un àmbit de crisi econòmica i quan la comarca té altres necessitats».

El 29 de juliol, Isidre Gavin i Xavier Flores van presentar l'estudi informatiu del tram est de la variant d'Olot, a l'Ajuntament.