l cribratge massiu que s'ha fet aquesta setmana a Sant Joan de les Abadesses ha servit per detectar cinc casos positius asimptomàtics. En total, pel pavelló municipal hi van passar 1.360 persones, més de les que Salut havia previst, que era d'un miler. Això significa que més d'un terç de la població ha passat la PCR, ja que Sant Joan de les Abadesses compta amb poc més de 3.200 habitants. El Departament va decidir tirar endavant aquest cribratge després de detectar cinc brots amb 34 persones afectades. Cal tenir en compte, que de les 1.360 proves que s'han fet, 734 han estat a veïns d'entre 16 i 60 anys sense símptomes, o el que és el mateix, gairebé una de cada dues proves s'han fet al sector de població que es pretenia.

La campanya, que es va realitzar al pavelló municipal els dies 7 i 8 de setembre, va comptar amb professionals d'atenció primària i tenia per objectiu contribuir a trobar persones que són portadores del virus sense saber-ho i tallar les cadenes de transmissió de la malaltia.

Per dur a terme el cribratge, Salut va treballar de manera conjunta amb l'Ajuntament, que va facilitar l'habilitació del pavelló a més de col·laborar en la difusió a la població, juntament amb l'Equip d'Atenció Primària de Ripoll, que gestiona el Consultori Local de Sant Joan de les Abadesses.

Consulta tota la informació relacionada amb el coronavirus