Un total de disset pacients de la

unitat de mitjana estada polivalent de l'hospital de Calella, la majoria dels quals asimptomàtics, han donat positiu per coronavirus. Cinc dels pacients han presentat algun símptoma de caràcter lleu com tos

o febrícula i s'ha registrat una defunció d'un pacient pal·liatiu que ha resultat positiu a la prova. Des de la direcció ja s'han pres les mesures pertinents i s'estan seguint els protocols dictats pel Departament de Salut. La planta de mitjana estada polivalent s'ha sectoritzat i els pacients positius estant aïllats a les seves habitacions, protegint d'aquesta manera la resta de pacients que no estan afectats. A més, per ara s'han cancel·lat les visites de familiars a pacients amb coronavirus i s'iniciaran les videotrucades perquè puguin estar en

contacte.

Segons informa la Corporació de Salut del Maresme i la Selva, s'està fent un seguiment acurat dels casos positius i dels contactes. També s'està vigilant de prop l'evolució de totes les persones, pacients i professionals, per tal de poder aplicar les mesures pertinents en cada moment.

No és el primer brot detectat a un hospital català, recentment n'hi ha hagut als hospitals de Reus i el de Santa Tecla de Tarragona.

A Reus, fa dues setmanes es va notificar un brot que afectava 26 persones. Aquesta setmana s'hi han afegit vuit positius nous i el total ja s'eleva a 34, segons ha informat Salut. En detall, d'aquests vuit contagis nous que s'han identificat recentment, quatre es corresponen amb persones que es troben ingressades al sociosanitari, que ja tenia catorze casos i passa doncs a agrupar-ne divuit. Els altres quatre nous contagis són de pacients de medicina interna.

Finalment, aquesta setmana l'hospital Santa Tecla de Tarragona va notificar un brot que afecta vuit sanitaris i un pacient. El primer cas es remunta al 2 de setembre quan un professional amb símptomes compatibles amb la malaltia es va sotmetre a una PCR i va donar positiu. Arran d'aquest resultat es va confirmar el positiu d'un contacte estret.