La Universitat d'Oxford va anunciar ahir que reprèn els assajos de la fase 3 de la seva vacuna contra la coronavirus que causa la covid-19 i que desenvolupa en col·laboració amb la farmacèutica AstraZeneca després que es paralitzessin els assajos pel fet que un dels voluntaris havia desenvolupat una mielitis transversa.

«En programes tan amplis com aquest és habitual que alguns dels participants es trobin malament. Cada cas ha de ser acuradament avaluat per garantir una avaluació acurada de la seguretat», explica el text, que no obstant això no concreta el dia de represa de les proves.

AstraZeneca va anunciar dimarts passat que havia decidit aturar l'assaig de la vacuna que desenvolupa contra la covid-19 a causa de l'aparició «d'una malaltia potencialment inexplicable» en un dels participants, un moviment que la companyia ha descrit com a «rutinari».

«Com a part dels assajos globals controlats i aleatoritzats en curs de la vacuna contra la coronavirus d'Oxford, el nostre procés de revisió estàndard ha pausat la vacunació per permetre la revisió de les dades de seguretat», indica la companyia en un comunicat.

Acció «rutinària»

«És una acció rutinària que ha de fer-se sempre que hi hagi una malaltia potencialment inexplicable en un dels assajos, assegurant que mantinguem la integritat» dels mateixos, va afegir AstraZeneca.

AstraZeneca té ja contractes subscrits amb el Regne Unit, Estats Units i amb la Unió Europea per al subministrament de dosis de la seva vacuna un cop s'acabi la fase de proves. En concret, la UE ha signat per comprar 400 dosis de la vacuna, quan la UE de 27 països compta amb uns 450 milions d'habitants.