El Departament de Salut va anunciar ahir mesures especials a les ciutats de Girona i Salt per reduir l'augment de contagis de covid-19. Concretament, el Procicat va aprovar una sèrie de restriccions que entraran en vigor quan es publiquin al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC), -està previst que sigui dimecres-, i que s'allargaran durant els propers quinze dies.

D'una banda, es demana a la ciutadania que es quedi a casa tant com pugui i redueixi al màxim l'activitat social. És a dir, que els contactes es limitin, tant com sigui possible, a les persones que integren el grup de convivència habitual. Alhora, es recorda que estan prohibides les reunions de més de deu persones, com a la resta del país.

Quant als actes religiosos com ara casaments, serveis religiosos, celebracions i cerimònies fúnebres, hauran de limitar l'assistència al 33% de l'aforament. En l'àmbit de l'hostaleria i restauració, s'elimina el consum a la barra i sempre s'haurà de realitzar a la taula. També es limita l'aforament tant a l'interior com a l'exterior en un 50% i l'horari de tancament d'aquests establiments serà a la una de la matinada com a màxim. Sempre que sigui possible, s'haurà d'utilitzar preferiblement servei a domicili i comandes per emportar-se.

D'altra banda, l'activitat comercial s'haurà de dur a terme evitant qualsevol aglomeració. Tant en espais tancats com en espais a l'aire lliure, la distància física de seguretat s'estableix en 1,5 metres i l'aforament màxim permès és l'equivalent a 2,5 m2 per persona.

Seguidament, es poden dur a terme les activitats culturals d'arts escèniques i musicals, cinema o exposicions tant en recintes estables, com ara teatres, cinemes, carpes de circ o similars, com a l'aire lliure sempre que l'aforament no superi el 50%. L'aforament de les activitats esportives també es limitarà al 50%.

Ahir la consellera de Salut, Alba Vergés, ja es va posar en contacte amb l'alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, i l'alcalde de Salt, Jordi Viñas, per anunciar-los aquesta situació i per treballar coordinament per baixar la taxa de contagis.

· Consulta tota la informació relacionada amb el coronavirus