15 de setembre de 2020
15.09.2020
Diari de Girona

Els sindicats es plantegen vagues aquest mes de setembre

En un comunicat conjunt, critiquen la falta de diàleg del Departament d'Educació amb relació al retorn a les aules

14.09.2020 | 23:22
EFE
EFE

Els sindicats d'ensenyament han iniciat una consulta unitària sobre la possibilitat de dur a terme una vaga i altres mobilitzacions durant aquest mateix mes de setembre a Catalunya davant la «falta de mesures de seguretat» en l'arrencada del curs escolar.

En un comunicat conjunt, els sindicats han emplaçat el Departament d'Educació a «no dilatar més aquesta situació d'incertesa, assumir les mesures que proposem i comprometre's negociar a partir d'ara».

Entre les demandes sindicals es troben garantir la presencialitat de l'alumnat a tots els nivells educatius, reduir les ràtios d'alumnes per aula a deu a infantil i quinze a primària i secundària i rebaixar-les també a la resta de nivells educatius. Demanen també incrementar el personal docent, d'atenció educativa i de serveis per a aplicar les ràtios de seguretat, mantenint les especialitats i l'atenció a la diversitat.

A més, han demanat que els treballadors vulnerables que no han rebut encara resposta dels serveis de prevenció no s'incorporin fins a tenir la informació sobre la seva consideració de vulnerabilitat o sensibilitat.

Els sindicats han afirmat que l'administració «s'ha mostrat inaccessible a les nostres propostes de negociació fins ara», però han expressat que «continuem mostrant voluntat negociadora». Els sindicats signants del manifest són USTEC, CCOO, la UGT, Intersindical-CSC, Sindicat de Professors de Secundària, la CGT i la Federació d'Ensenyament Feusoc.

Per la seva banda, la Coordinadora d'AMPA i AFA ha mostrat la seva preocupació a l'hora de planificar el menjador escolar, ja que la manca de recursos econòmics suficients per part del departament d'Educació ha fet inviable la proposta de les associacions -que era assignar un monitor per cada grup- sense haver de repercutir aquest cost en les famílies.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook