El director regional per a Europa de l'Organització Mundial de la Salut (OMS), Hans Kluge, ha avisat que actualment la transmissió del coronavirus a Europa està sent «molt greu», ja que els casos setmanals han superat els notificats quan la pandèmia va aconseguir el seu pic màxim al març. En roda de premsa ahir, Kluge va assenyalar que més de la meitat dels països europeus han experimentat un creixement del 10 per cent dels casos de covid-19 i, d'ells, set han doblat la incidència d'infectats. «Encara que aquests números reflecteixen la realització de més proves, també mostren taxes alarmants de transmissió en tota Europa», va detallar.

Així mateix, el dirigent de l'OMS va informar que en la primera setmana de setembre es va observar un augment en els casos entre els grups de més edat, 50-64 i 65-79 anys, encara que la major proporció encara es troba entre les persones de 25 a 49 anys. «Aquesta pandèmia ens ha tret molt. A Europa s'han registrat 4.893.614 casos de covid-19 i 226.524 morts, però això explica només una part de la història, ja que l'impacte en la nostra salut mental, economies, mitjans de vida i societat ha estat monumental», va dir Kluge.

Així, va fer una crida a la coherència regional recordant que la resposta a la covid ha estat «molt eficaç» quan les accions s'han implantat de manera ràpida i decidida, però no quan ha prevalgut el «partidisme» i la «desinformació».

· Consulta tota la informació relacionada amb el coronavirus