Un total de 418 estudiants gironins començaran dilluns vinent les proves d'Accés a la Universitat (PAU) amb les mateixes mesures de seguretat i prevenció que es van aplicar a les PAU del juliol per evitar els contagis de coronavirus. Els exàmens es faran el dilluns, dimarts i divendres de la setmana que ve en quatre tribunals ordinaris situats a la Universitat de Girona.

La xifra d'alumnes que s'examinaran a tot Catalunya ascendeix als 4.240 estudiants, dels quals 1.260 s'examinaran a la Universitat de Barcelona; 860 a la Universitat Autònoma de Barcelona; 792 a la Universitat Politècnica de Catalunya; 365 a la Universitat Pompeu Fabra; 243 a la Universitat de Lleida i 302 a la Universitat Rovira i Virgili de Tarragona. Hi haurà un total de 37 tribunals ordinaris repartits arreu de Catalunya (15 més que en la convocatòria extraordinària de 2019) situats a Barcelona (22), Bellaterra (6), Lleida (2) i Tarragona (3), segons va informar ahir la Secretaria d'Universitats (SUD).

La major part dels estudiants, 2.319 (un 55%), es presenta a les proves de la fase general i a algun dels exàmens de la fase específica, mentre que 1.921 només faran exàmens de la fase específica. D'aquests, 1.437 són estudiants procedents de Batxillerat i 484 de Cicles Formatius de Grau Superior.

Dels 2.319, un 80% són estudiants que es presenten a les PAU per primera vegada i un 20% repeteixen la prova per millorar la nota, segons la SUD.

Els estudiants podran consultar el resultat de les proves a partir del 8 d'octubre en el portal accesuniversitat.gencat.cat i en el moment de la consulta dels resultats podran descarregar-se el document personal acreditatiu de les seves qualificacions.

El Consell Interuniversitari de Catalunya va acordar amb les universitats facilitar l'adaptació de l'inici del curs als estudiants que s'incorporin més tard, una vegada realitzada l'assignació de places.