Llívia ha obert aquesta setmana els seus banys termals en fase de proves, tot i que des de fa un mes ja es permetia el seu ús amb la mateixa entrada de la piscina d'estiu. El recinte, situat a l'entorn del Parc de Sant Guillem, consta de tres piscines petites i una quarta més gran que té una forma octogonal. L'objectiu és ultimar els detalls i la instal·lació durant aquesta tardor i poder arribar a l'hivern convertit en un nou element turístic que complementi l'oferta d'esquí de la comarca.

A més, s'han començat a analitzar les aigües per conèixer a fons quines són les seves propietats i també s'estudien possibles sistemes complementaris per acabar d'escalfar-les, en cas que la temperatura no arribés als 39 graus de forma natural.

L'alcalde de Llívia, Elies Nova, ha explicat que tot i que la posada en marxa de les termes «ha trigat més» del que estava previst, i que la situació sanitària de la covid-19 també ha contribuït en aquest endarreriment, estan satisfets amb l'obertura d'aquest nou equipament. De fet, ara està en fase de proves ja que encara resten pendents petits serrells, com són la instal·lació de càmeres de seguretat i de punts d'il·luminació. A més, es funciona amb un aforament reduït a un terç, quan en un context de normalitat aquest seria de 80 persones.

Els banys, que han suposat una inversió d'uns 450.000 euros, volen convertir-se en una nova proposta de relaxació per a totes aquelles persones que van a esquiar a la comarca o fan altres tipus d'activitats. «Pensar que ara el que veiem verd pugui ser blanc de neu i estar dins l'aigua és un plaer inexplicable», assegura Nova, que ha recordat que aquesta oferta ja existeix en diversos punts de l'Alta Cerdanya, com ara a Dorres i Llo.

L'alcalde de Llívia ha explicat que la temperatura actual de l'aigua ronda els 30 graus i que esperen que aquesta es vagi incrementant en les pròximes setmanes de forma natural. Tot i així, Nova diu que si calgués acabar d'escalfar-la «com feien els romans», s'estan estudiant sistemes sostenibles. També han començat a analitzar-les per conèixer quins són els seus beneficis saludables i per al consum.