El mercat de la Devesa de Girona va recuperar ahir el control d'aforament, tal com marquen les noves restriccions que s'apliquen des de dimecres passat a Girona i Salt per reduir el nombre de contagis. Des d'ahir, hi ha tres punts de control en els accessos del mercat per evitar que se superin les 6.000 persones que hi pot haver com a màxim. Els responsables del mercat van assenyalar que mai s'ha arribat a aquesta xifra -segon ells acostuma a ser la meitat- perquè tenen la sort que la Devesa té una extensió molt àmplia i això permet esponjar millor les parades. Tanmateix, l'Ajuntament de Girona també ha reforçat la presència policial per garantir que es compleixen totes les mesures.

De fet, ahir al matí les parades ja es van haver de muntar més separades i més enganxades als arbres del que és habitual, deixant molt d'espai lliure per a la circulació de persones en els passejos que creuen el parc. A més, si habitualment hi ha parades a cada costat del passeig, amb les noves restriccions només es poden instal·lar en una banda, deixant més marge pel pas de la gent. Això vol dir que el mercat també ha hagut de guanyar metres d'extensió per tal de permetre que hi vagin totes les parades. El mercat de la Devesa se celebrada cada setmana els dimarts i els dissabtes al llarg de tot el matí.

A més, en els punts de control per accedir al recinte també hi ha un dispensador de gel hidroalcohòlic i tothom que entra al mercat s'ha de rentar les mans per evitar contagis. Pel que fa a les parades, totes elles també han de tenir gel i a les parades de fruita s'han de repartir guants si els clients han de tocar la fruita. També s'ha marcat un itinerari d'entrada i de sortida amb tanques per evitar que la gent es creui i també per controlar les persones que hi ha en una parada al mateix temps.

Tot i així, aquestes mesures van passar ahir pràcticament inadvertides per a la majoria de compradors. Una d'elles, la Josefa López, va destacar que havia vist «molt ben organitzat» el mercat ja que la separació entre parades creu que en facilita l'organització. També va destacar que se sent «molt segura» comprant en el mercat sedentari perquè «és a l'aire lliure» i totes les parades ofereixen gel desinfectant als seus clients.

La Dolores és una altra clienta habitual dels dissabtes a la Devesa. Ella va assegurar que es porta «els guants de casa» perquè així s'assegura que estan nets i cada vegada es desinfecta les mans per garantir que no contamina res del que toca.

Per altra banda, l'Anna Jiménez va afirmar que pràcticament no havia notat cap canvi amb la setmana passada, ja que «s'han de fer les cues igualment». El que sí que va notar és «més presència de la Policia Municipal de Girona». De fet, l'Ajuntament ha reforçat les dotacions que vigilen el mercat. Amb això es vol garantir que tots els clients compleixen amb les mesures sanitàries i les parades també.

Les mateixes restriccions i control d'aforament que es fa a la Devesa són les que s'apliquen al Mercat del Lleó: els vigilants de seguretat controlen la gent que hi accedeix per evitar aglomeracions a l'interior. Des del passat dimecres ja hi ha cartells que indiquen quins accessos són d'entrada i quins són de sortida.