Controls aleatoris i dissuasius per part de les Forces i Cossos de Seguretat de l'Estat vigilaran que es compleixen les restriccions que afectaran des de demà dilluns 37 zones de la Comunitat de Madrid. Així ho va detallar el conseller de Sanitat, Enrique Ruiz Escudero, en una entrevista a la Cope.

Avui diumenge hi haurà una reunió de coordinació en l'àmbit del Pla Territorial de Protecció Civil (PLATERCAM) en la qual es decidiran exactament quines són les condicions d'actuació. En primer lloc, s'establirà quin és el perímetre de les zones bàsiques de salut, que estan associades als centres d'Atenció Primària, i, posteriorment, s'establiran controls. En ells s'haurà de presentar una acreditació que es realitzarà un desplaçament permès.

El titular de Sanitat va reconèixer que portar a terme un control absolut de la mobilitat és una cosa que no va ser possible «ni en el confinament del mes de març» per la qual cosa que s'establiran controls aleatoris i també uns altres amb caràcter dissuasiu. Es duran a terme per Policia Nacional, Guàrdia Civil, i Policia Local. «És fonamental que la població tingui aquesta sensació de conscienciació», va subratllar el conseller.

Escudero va traslladar que quan s'ha de prendre la decisió de restringir la mobilitat «mai és ben acollida» però va recordar que davant una crisi sanitària «és necessari».

A persones en quarantena

D'altra banda, el conseller regional va alertar que en els últims tres dies s'han detectat 1.500 persones que no estan complint les quarantenes imposades pel coronavirus. Ara mateix s'envia un requeriment des de Salut Pública però va posar l'accent que necessiten l'ajuda dels Cossos de seguretat perquè «veritablement compleixin». «Pretenem amb aquestes mesures fer controls aleatoris sobre persones que estiguin quarantenades, perquè sàpiguen que cal complir aquestes distàncies», va apuntar.