El 79% de la població del Baix Empordà i el 65% de l'Alt Empordà quedaran cobertes amb fibra òptica abans que acabi l'any gràcies al seu desplegament als trams Roses-Port de la Selva-Cadaqués-Llançà i Verges-Llofriu.

Les obres per al tram Roses-Port de la Selva-Cadaqués-Llançà suposaran una inversió d'1,9 milions d'euros per estendre 31 quilòmetres més de fibra òptica, que se sumaran als 50 ja existents a la comarca.

Segons ha informat el Departament de Polítiques Digitals i Administració Pública en un comunicat, el 65% del total de població que viu a l'Alt Empordà disposarà d'accés a fibra òptica. La comarca passa d'aquesta manera de tenir 83.264 habitants amb accés a la xarxa de fibra òptica a oferir accés a 8.518 habitants nous (970 habitants del Port de la Selva, 2.712 de Cadaqués i 4.836 de Llançà).

La comarca passarà de tenir cinc municipis connectats (Figueres, Vilafant, Vila-sacra, Castelló d'Empúries i Roses) a tenir-ne vuit amb la incorporació del Port de la Selva, Cadaqués i Llançà. Amb aquest projecte també quedaran connectats dos nous polígons industrials.

Per altra banda, amb el projecte del tram Verges-Llofriu, el 78,7% dels habitants del Baix Empordà disposaran de punt de connexió. La comarca fa un salt endavant amb aquest projecte i un cop finalitzat, passarà de tenir gairebé 90.000 habitants amb accés a la xarxa de fibra òptica a oferir accés a 15.847 habitants nous (463 habitants de la Tallada d'Empordà, 1.153 d'Ullà, 11.645 de Torroella de Montgrí, 2.411 de Pals i 175 de Torrent). Amb una inversió d'1,4 milions d'euros, s'estendran 22,6 quilòmetres nous de fibra òptica, que se sumaran als 120 ja existents.

Amb el nou tram, la comarca del Baix Empordà passarà de tenir 12 municipis connectats (Begur, la Bisbal d'Empordà, Calonge i Sant Antoni, Castell-Platja d'Aro, Corçà, Mont-ras, Palafrugell, Palamós, Parlavà, Sant Feliu de Guíxols, Santa Cristina d'Aro i Forallac) a tenir-ne 17 amb la incorporació de la Tallada d'Empordà, Ullà, Torroella de Montgrí, Pals i Torrent.