20 de setembre de 2020
20.09.2020
Diari de Girona

L'Institut Català del Suro i la Diputació acorden treballar junts en innovació

?Les dues institucions s'emplacen a reunir-se per tractar projectes d'interès per al sector també en àmbits com la comunicació o els serveis ambientals

19.09.2020 | 23:55
Un moment de la reunió entre les dues institucions.

La Diputació de Girona i la Fundació Institut Català del Suro de Palafrugell han acordat treballar conjuntament i desplegar projectes comuns d'interès per al sector en àmbits com la comunicació, la innovació o els serveis ambientals. L'acord de col·laboració es va concretar el passat divendres en la visita que el vicepresident primer de la Diputació de Girona, Pau Presas, i la Diputada de Medi Ambient, Anna Barnadas, van fer a la institució. Tots dos van remarcar en aquell acte el seu compromís amb el sector surer català.

Presas va reafirmar l'interès territorial que genera el suro i va anunciar futures reunions de treball amb la Fundació ICSuro. De la seva banda, el president de la Fundació Institut Català del Suro, Joan J. Puig, va valorar molt positivament la trobada i els futurs projectes compartits que se'n poden derivar i va destacar la importància que la Diputació de Girona tingui sensibilitat envers la missió de la Fundació. La reunió va començar amb una visita a les oficines i a les instal·lacions del Cork Center Laboratory i posteriorment el patronat es va reunir amb el vicepresident i la diputada de Medi Ambient per explicar la situació actual del sector surer.

El patronat va detallar al vicepresident de la Diputació i a la diputada les línies estratègiques 2020-2025 de la Fundació, que passen per potenciar la investigació en la contribució del tap de suro en la evolució positiva dels vins, l'increment de l'aprofitament sostenible i la regeneració dels boscos d'alzina surera, potenciar la investigació en la bioeconomia del sector surer, difondre el valor pel territori de l'aprofitament dels boscos de suro pel manteniment de les seves particularitats ecològiques, culturals, econòmiques i socials i el foment del coneixement internacional de la contribució a la bioeconomia i al consum responsable.

Constituït oficialment l'any 1991, l'Institut Català del Suro (ICSuro) és una fundació privada sense ànim de lucre i de caràcter científic que té com a missió la valorització del sector surer.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
L'últim El més llegit