L'alcalde de Tortellà, Josep Reig, es queixa dels inconvenients que provoquen els «botellons» juvenils els caps de setmanes a la localitat. Concentracions de 150 a 200 persones amb música a tot volum alteren el descans dels veïns, provoquen brutícia i destrosses al mobiliari urbà. Els «botellons» han tingut lloc en bona part dels caps de setmana des del confinament fins ara. L'Ajuntament truca als Mossos i una patrulla escampa els joves, però reapareixen al cap de cinc minuts al mateix o en un altre lloc.

La darrera festa va tenir lloc l'últim cap de setmana i va tenir lloc a les proximitats del cementiri municipal. Es tracta d'un lloc amb un aparcament ampli on amb facilitat s'hi pot reunir una bona quantitat de cotxes.

El «botellón» va tenir lloc la nit del dissabte, dia 19 de setembre, i va durar fins la matinada. Va aplegar entre 150 i 200 joves que van provocar destrosses en el mobiliari urbà (van trencar una barana) i van deixar el terra ple d'ampolles buides, llaunes, gots de plàstic, restes d'alcohol i papers.

L'Ajuntament es va queixar als Mossos d'Esquadra i va inserir avisos a les xarxes socials, en els quals comminava els autors a netejar el que havien embrutat. En aquesta ocasió, els avisos van arribar a la consciència dels joves i alguns el diumenge van anar a netejar mínimament el que havien deixat durant la nit de festa.

Ahir, l'alcalde Josep Reig (ERC), va explicar que els «botellons» van començar al final del confinament. Quan la gent va poder sortir mínimament de les cases, al matí hi havia gran quantitat de restes de «botellon» al costat del carril-bici situat a l'accés del poble des d'Argelaguer. És un lloc molt visible des de la carretera per la qual cosa les reunions es van desplaçar a llocs una mica més amagats.

A partir de llavors, les reunions van continuar a la pedrera dels Comuns situada a la perifèria de la localitat, a l'aparcament del cementiri i a les naus industrials del polígon. Aquestes últimes són cèntriques i visibles de la carretera però els murs confereixen als joves la intimitat necessària per a la seva activitat.

Reig ha explicat que es tracta d'una activitat molesta per als veïns perquè posen música alta des dels cotxes i, a més, perillosa perquè travessen d'una banda a l'altra de la carretera sense mirar. «Es mouen com si estiguessin en una festa organitzada», ha explicat. Explica que avisen els Mossos d'Esquadra i els dispersen però quan han passat uns cinc minuts els joves es tornen a reunir en el mateix lloc o a un altre.

L'Ajuntament té detectats els joves. «Hi ha gent d'aquí, dels pobles dels costats i d'Olot», ha explicat. A part de les molèsties i dels perills de salubritat i de trànsit, Reig ha explicat que els joves no segueixen cap de les prevencions recomanades per a la covid-19. «Les màscares hi són absents», ha precisat. Tortellà preveu dur el problema de les festes il·legals de joves al ple del Consell Comarcal de la Garrotxa.