L'Ajuntament de Cassà de la Selva va anunciar ahir que endurirà les sancions per aquells qui deixin objectes voluminosos abandonats al carrer i els multarà amb quantitats a partir dels 400 euros. De moment, la Policia Local ja ha obert sis expedients sancionadors a persones per llançar objectes i deixalles fora dels contenidors. Més enllà de posar multes als infractors, el consistori també instal·larà càmeres de vigilància en els llocs on més brossa s'acumula amb l'objectiu de poder identificar i sancionar tots aquells qui deixin objectes voluminosos abandonats al carrer.

En els vuit primers mesos de 2020, l'Ajuntament de Cassà ja ha recollit més de 100 tones d'objectes voluminosos que estaven a la via pública. En tot el 2018 se'n van recollir 105 i el 2019 ja van créixer a les 120.

Aquests mesos de juliol i agost, de les 27,42 tones de voluminosos que s'han recollit, 10,85 han estat objectes abandonats a la via pública. És a dir, s'ha fet un abocament d'escombraries i objectes voluminosos a la via pública en comptes d'utilitzar el servei gratuït a domicili que ofereix l'Ajuntament. Aquestes quantitats de voluminosos, no inclouen els matalassos, uralites i altres bosses d'escombraries que també es troben a la via pública i es recullen a traves d'altres canals.

De 400 a 4.000 euros de multa

El municipi fa temps que s'enfronta als abocaments indeguts. De fet, l'any 2018 l'Ajuntament va alertar que posaria multes davant d'aquestes actituds incíviques després d'haver-ho intentat amb una campanya de sensibilització que no va fer reduir les deixalles abandonades al carrer. La Llei catalana de Residus contempla l'abandonament de deixalles a la via pública com una infracció lleu sempre i quan no es posi en perill les persones o el medi ambient, i les sancions van des dels 400 euros fins als 4.000 euros.