Després de dies en què el nombre de casos diaris a la Regió Sanitària de Girona superava, fàcilment, el llindar dels cent -o bé s'hi aproximava-, ahir el coronavirus va donar una treva. Concretament, es van registrar 66 nous positius, aproximadament un centenar menys que dimarts. Cal tenir present que la situació és molt inestable i els paràmetres poden tornar a pujar, però tot i així, sembla que la pandèmia s'està començant a estabilitzar. Aquesta millora s'evidencia, sobretot, a Girona i Salt, dos dels principals focus de contagi de Catalunya d'aquest setembre. És important recordar que s'hi van dur a terme cribratges massius en què es van detectar prop de 250 positius, més els que han anat sorgint del rastreig de contactes estrets. Ara que ja han passat dues setmanes des del cribratge de Santa Eugènia -i tres des del de Salt - la corba epidemiològica s'està desaccelerant. Aquesta millora també s'ha accentuat per les restriccions aplicades als dos municipis, des de dimecres de la setmana passada.

Concretament, ahir a Girona es van detectar disset casos per PCR i el risc de rebrot va baixar 173 punts en un dia, fins a 382,79 punts. I a Salt es van notificar set casos més respecte a dimarts i el risc de rebrot va baixar 32 punts després duna forta pujada el dia anterior. Ahir l'índex ja era de 497,78 punts.

Tornant a l'anàlisi global, dels 66 casos notificats ahir per Salut a tota la regió, 56 es van obtenir per PCR.

D'altra banda, han mort dues persones més per coronavirus, una en un centre hospitalari o sociosanitari i una altra encara no està classificada.

Quant al risc de rebrot, ahir va baixar tretze punts fins a situar-se en 169,08, uns 35 punts menys que la setmana anterior. La velocitat de propagació del contagi també segueix baixant i està en 0,92 i la taxa de confirmats per PCR del 13 al 19 de setembre és de 85 per cada 100.000 habitants.

Finalment, els hospitalitzats també han baixat. Ahir n'hi havia tres menys que dimarts però van augmentar els crítics (dos més).

· Consulta tota la informació relacionada amb el coronavirus