25 de setembre de 2020
25.09.2020
Diari de Girona

Banyoles detecta «botellons» nocturns amb uns 200 joves al parc de la Draga

L'alcalde, Miquel Noguer, els demana que prenguin consciència del moment de gravetat a causa de la pandèmia de la COVID- 19

24.09.2020 | 23:32
El parc de la Draga, on es fan els «botellons»

Aquest final d'estiu, l'Ajuntament de Banyoles ha anat constatant que els caps de setmana nombrosos joves -uns 200 el darrer dissabte- celebren «botellons» nocturns, especialment a la zona del parc de la Draga. Per això, l'alcalde, Miquel Noguer, ha fet una crida dirigida als joves de la ciutat demanant-los que prenguin consciència real del moment de gravetat en que es troba tot el món en front a la pandèmia de la covid-19.

Noguer demana que els joves, a qui reconeix que durant el confinament es van comportar de manera exemplar, que ara no es relaxin i segueixin totes les mesures de prevenció i seguretat, en especial a les nits del cap de setmana.

Segons Noguer, «no pot ser que si la normativa parla que els bars han de tancar a la una de la matinada, grups de joves es concentrin a diferents indrets de la ciutat per continuar la festa fins a la matinada, i a vegades en concentracions molt superiors a les permeses».

«Consciència» per evitar rebrots

En aquest sentit, Noguer reclama als joves consciència per a ells mateixos i també per les seves famílies així com per la resta de la societat a fi d'evitar futurs rebrots del virus. Així, efectius de la Policia Local i de Mossos d'Esquadra han actuat en diferents ocasions i amb poc èxit, adreçant-se als joves concentrats indicant-los que havien de finalitzar aquestes trobades.

Respectar les normes

Tot i això, lluny de criminalitzar els joves, Noguer els demana una profunda reflexió a aquest col·lectiu argumentant que si volen sortir ho facin amb grups sis persones com a màxim -tal com ha decretat la Generalitat- i no sobrepassant els horaris permesos. L'objectiu d'aquestes demandes per part de l'alcalde és intentar evitar la propagació de la pandèmia al municipi.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook