El Consorci de l'Estany ha iniciat aquesta setmana unes actuacions de millora al sector dels Amarradors, a la zona nord de l'Estany de Banyoles amb l'objectiu d'intervenir en la conservació d'hàbitat de les espècies d'interès i ordenar l'ús públic en aquest sector del Parc natural de l'Estany de Banyoles. Els treballs, que està previst que durin unes tres setmanes, afectaran de ple el camí peatonal que voreja l'estany des de la riera de Lió fins als bosc de can Morgat i que quedarà tallat al pas de vianants mentre durin les obres donant com a pas alternatiu el recorregut del carril-bici.

Entre altres intervencions, es milloraran els hàbitats de les espècies autòctones amb la finalitat de potenciar i augmentar la superfície d'aiguamolls calcaris amb mansega i la creació de nous nuclis de falguera d'aiguamolls, una espècie que només viu a l'estany i que està protegida. També es repararà el bagant de sortida d'aigua de la llacuna dels Amarradors. Per poder controlar-ne la inundabilitat afavorint els hàbitats propicis d'espècies d'interès com ara la tortuga d'estany. Igualment es retiraran arbres morts que representen un risc s'eliminaran espècies de flora invasora i es reordenarà la xarxa de camins a peu dels sector d'Amarradors.

Pel que fa a infraestructures, s'eliminarà un mirador que no s'utilitza, es millorarà la passera de fusta i es reubicarà l'aguait dels Amarradors a un punt més proper a la xarxa de camins i amb vistes al lòbul nord de l'Estany. El cost total del projecte és de 58.000 euros dels quals el Consorci de l'Estany ha aconseguit un ajut de 52.000 euros de la Generalitat de Catalunya a través de la convocatòria d'ajuts per actuacions en els espais naturals protegits.