El brot de coronavirus detectat a la residència Els Cireres de Vilafreser i que ha afectat 44 persones ha deixat cinc morts, segons ha pogut saber Diari de Girona. Tots eren positius, d'edat avançada i amb patologies prèvies. D'altra banda, hi ha un altre dels residents afectats per la malaltia que té una situació clínica crítica i que es troba a la residència. Seguidament, un dels casos positius continua ingressat a l'hospital Trueta, mentre que un altre està al sociosanitari Mutuam. Pel que fa a la resta de residents, s'està molt amatent a la situació clínica de cinc d'ells, tenint en compte que presenten simptomatologia que està essent controlada, segons va informar Salut. La resta de casos positius són asimptomàtics.

La bona notícia és que a principis de setmana es va poder desaïllar un total de deu persones i aquest cap de setmana es preveu que cinc més també es desconfinin, les quals s'agruparan amb els únics nou residents que no s'han contagiat. Durant aquesta setmana tècnics de Salut Pública han estat a la residència supervisant la correcta diferenciació de circuits i la utilització dels equips de protecció individual, entre altres aspectes.

Cap positiu a Palau

D'altra banda, ja no hi ha cap positiu actiu al geriàtric de Palau, a Girona, i només estan pendents d'unes proves PCR de control en una zona reduïda. El brot havia afectat deu persones, set treballadors i tres usuaris, tots asimptomàtics.

Finalment, segons va informar ACN, han mort dos usuaris amb coronavirus de la residència sociosanitària de Puigcerdà, de 97 i 90 anys. Tots dos estaven ingressats a la unitat psicogeriàtrica de l'equipament i tenien pluripatologies prèvies. Val a dir que el brot de coronavirus detectat fa un parell de setmanes a la residència ha afectat un total de divuit persones.