26 de setembre de 2020
26.09.2020
Diari de Girona

Torroella de Montgrí rep 600.000 euros per reparar la potabilitzadora

La planta va quedar inundada i molt malmesa durant el temporal «Gloria» del gener passat

26.09.2020 | 00:12
La planta totalment inundada, poc després del temporal.

L'Ajuntament de Torroella de Montgrí ha rebut una subvenció de 621.232 euros de l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) per reparar la planta potabilitzadora inundada durant el Gloria. L'equipament va quedar totalment negat per l'aigua i va malmetre les instal·lacions greument.

El servei d'aigua potable es va reparar al cap de pocs dies, però la planta no va reprendre l'activitat fins al cap d'unes setmanes. L'ajuda que ha rebut Torroella és una de les més elevades que ha donat l'Agència Catalana de l'Aigua per reposar les instal·lacions d'abastament en alta malmeses pels aiguats del passat 20 de gener.

A més, l'Ajuntament també ha rebut uns 300.000 euros de la companyia d'assegurances i això permetrà cobrir de forma íntegra el cost de la reparació.


La mota del Ter

L'ajuda de més de 600.000 euros se suma als 540.000 euros que va invertir l'agència en la reparació de la mota del Ter. Allà s'hi van produir esvorancs i es va trencar la canonada que porta aigua a la potabilitzadora des dels pous de Canet. L'actuació més important ha consistit en la millora de les condicions hidràuliques de la sortida del rec del Molí.

Torroella de Montgrí va ser una de les poblacions de les comarques de Girona que van quedar més afectades pel Gloria.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
L'últim El més llegit