La prohibició de fer reunions socials de més sis persones va entrar ahir en vigor amb la seva publicació al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC).

D'aquesta manera, en l'àmbit públic es limita a sis el nombre de persones per taula o agrupacions de taules en establiments de restauració o hostaleria, una mesura que afecta tant l'interior com a les terrasses exteriors d'aquests llocs.

El text de la resolució també estableix que, fora d'aquest àmbit, queda restringit el consum de begudes i aliments a les reunions en espais públics que no superin les sis persones.

En canvi, queden fora d'aquesta prohibició les activitats religioses, les docents, les d'oci infantil i juvenil (extraescolars), les d'intervenció sociosanitària, les culturals i els transports. Pel que fa a les biblioteques, museus i monuments queden oberts complint amb el seu pla sectorial i les activitats lúdiques, esportives, els parcs d'atraccions i infantils també seguiran oberts i hauran de seguir les recomanacions.

Aquesta limitació, que ja va rebre el divendres l'autorització judicial corresponent per part del Tribunal Superior de Catalunya (TSJC), tampoc s'aplica al dret a la manifestació. Amb tot, d'entre les excepcions en l'àmbit privat es contemplen les reunions de més de sis persones que conviuen en un mateix domicili, les famílies nombroses i els companys de pis.

La resolució estableix una durada inicial de 15 dies i amb possibilitat de pròrroga.

La resolució, signada pels consellers de Salut i Interior, argumenta que l'augment de l'activitat laboral i professional i la represa de l'activitat dels centres educatius i les universitats «obliga a reforçar les mesures necessàries amb l'objectiu de trencar les cadenes de transmissió comunitària, evitar els contagis i impedir l'expansió de la infecció».

En aquest sentit, apunta que més del 60% dels brots declarats i actius a Catalunya tenen el seu origen en les trobades de persones d'àmbit familiar i de caràcter social, externes a la bombolla de convivència, que representen «més del 50% dels casos declarats». Per això, el Govern defensa que cal reforçar les mesures i restringeix més les trobades socials, que ja estaven limitades a 10 persones des de finals d'agost.