L'empresa Xuclà Innova ha anunciat que traslladarà la seva planta de l'avinguda Europa, a Olot, al polígon de les Preses. En declaracions a Olot Televisió, el gerent de l'empresa, Josep Xuclà, ha explicat que el motiu del trasllat és l'interès dels seus veïns en la planta de l'avinguda Europa. La nau de Xuclà Innova està situada entre l'escorxador d'Olot Meats i el que serà la gran nau d'especejament de Noel, SA.

O sigui, la nova nau de Noel i l'escorxador quedaran junts, de manera que es podrà completar una gran illa càrnia a l'avinguda Europa que evitarà el trànsit de camions de porcs per les avingudes i carrers d'Olot.

La previsió és que quan estigui acabat l'edifici que ocuparà el solar de l'antiga nau de Cartolot, les instal·lacions de l'actual nau dedicada al despecejament d'animals de l'avinguda Antoni Gaudí, al barri de Sant Roc, es traslladaran a l'avinguda Europa.

La primera part de l'operació, o sigui, ensorrar Cartolot i fer una nau nova, suposa una inversió de 25 milions d'euros i la creació de 200 llocs de treball nous. Així, només en l'apartat de fresc Noel tindrà uns 500 llocs de treball.

El nou edifici tindrà uns 15.000 metres quadrats repartits en una planta baixa de 12.000 i un nivell superior de 3.000. Pel que fa a la transcendència en llocs de treball i espai que suposarà la compra de la nau de Xuclà Innova, no ha transcendit.

L'empresa Noel va comprar l'antiga fàbrica de Cartolot ara ubicada al polígon de les Preses el 2014 i aquest estiu va ensorrar les naus de la cartronera.

Xuclà a les Preses

Xuclà Innova es traslladarà a una parcel·la de 6.000 metres quadrats al polígon industrial de les Preses. Aquesta empresa també preveu ampliar la producció i contractar més personal.

Xuclà Innova està dedicada a la fabricació de maquinària per a la indústria càrnia. La previsió és que a finals del 2021 la nova nau de Xuclà a les Preses ja estigui operativa. Pel que fa a la gran illa càrnia d'Olot, els treballs avancen amb celeritat.