La Regió Sanitària de Girona va viure ahir el pitjor dia de la pandèmia, tenint en compte els nous casos detectats. En total, Salut va notificar 296 positius i, d'aquests, 290 s'han detectat per prova PCR, és a dir, són casos recents. Un 37% d'aquests positius s'han notificat a Girona i Salt, dos dels municipis amb més afectació per la pandèmia.

Amb aquesta xifra, la Regió Sanitària de Girona assoleix un nou rècord de casos de tota la pandèmia. L'anterior és bastant recent, ja que es remunta al 14 d'aquest mes, quan Salut va notificar 250 casos. I, per últim, divendres passat també es va registrar una xifra molt elevada: 225 positius. De fet, superar els 200 casos diaris -cal tenir present que no significa que es diagnostiquin en 24 hores-no és habitual a la demarcació i durant el pic de la pandèmia va passar poques vegades. Després d'aquesta actualització, la regió sanitària ja sobrepassa els 14.000 casos de coronavirus en total, des del mes de febrer.

D'altra banda, el risc de rebrot es va enfilar i va tornar a superar els 200 punts (208,63), quinze més que dilluns, i la velocitat de propagació del contagi se situa en 1,04. Finalment, Salut va notificar una nova mort i es va afegir un hospitalitzat més respecte al dia anterior.

Quant a municipis, després de dies a la baixa, el risc de rebrot a la ciutat de Girona va pujar uns 53 punts en un dia fins a 481,54. Ahir es van sumar 73 casos nous. D'altra banda, a Salt el risc de rebrot va baixar nou punts fins a 808,05 i es van sumar 35 positius. Finalment, el risc de rebrot a Puigcerdà -on era molt elevat- va baixar i, actualment, el municipi de més de 20.000 habitants més afectat de Catalunya és Canet de Mar, també de la regió de Girona, on s'han fet cribratges a centres educatius.

Pròrroga de restriccions

Ahir el secretari de Salut Pública de Catalunya, Josep Maria Argimon, va avançar que les restriccions a Girona i Salt es prorrogaran, ja que «la incidència de casos encara és molt elevada», va concretar. Avui finalitzen els primers quinze dies establerts, i tot apunta que les mesures almenys s'allargaran un parell de setmanes més. Argimon va especificar que «és bo actuar a grans ciutats abans que el risc de rebrot arribi als 500 punts, és per això que hem pres mesures» i també va anunciar un nou cribratge comunitari a la ciutat de Girona. Finalment, el coordinador de la unitat de seguiment de la COVID-19, Jacobo Mendioroz, va dir que «si els ciutadans ens ajuden a abaixar la corba, les restriccions també finalitzaran abans», va especificar.