Des de l'inici d'any fins al 30 de setembre s'han mort 15 persones en accidents de trànsit a la província de Girona, un 30% menys que en el mateix període de l'any passat. El Servei Català de Trànsit indica que el confinament i les restriccions durant la pandèmia han contribuït en el descens de les víctimes a la carretera durant aquest any, que l'any passat van deixar 22 morts a les carreteres. Si es comparen les dades amb les de 2010, la reducció és del 70% amb 50 víctimes de trànsit.

Durant el mes de setembre han mort dues persones en accidents de trànsit a la demarcació.

Del total de morts, cinc pertanyen a col·lectius vulnerables, dels quals tres són motoristes, un ciclista i un vianant. Es tracta de nou víctimes menys que l'any passat.

Pel que fa al total de Catalunya, el descens de víctimes ha estat del 39%, i des de l'1 de gener fins al 30 de setembre s'han mort 83 persones en 75 accidents mortals. L'any 2019 van perdre la vida 136 persones. En comparació amb el 2010, les víctimes mortals a la xarxa viària interurbana de Catalunya s'han reduït un 54,6%

En el cas dels col·lectius vulnerables, s'han mort 17 motoristes (22 menys), 5 ciclistes (2 menys) i 7 vianants (3 menys). En canvi, hi ha hagut un repunt en el nombre de víctimes en els vehicles pesants, amb 7 morts respecte dels 6 del mateix període del 2019. També han augmentat les víctimes que viatjaven en furgoneta, amb 10 morts enguany, dues més que l'any passat.

Es manté també la tendència a l'alça dels accidents mortals amb un únic vehicle implicat. Enguany fins al 30 de setembre, 33 dels 75 accidents mortals han ocorregut amb un sol vehicle, el que suposa el 44% del total de sinistres, mentre que l'any passat en el mateix període aquest tipus d'accidents suposaven el 36% de la sinistralitat mortal. Si s'analitzen les morts per tipus de dia de la setmana, observem que 44 de les 83 víctimes mortals registrades, un 53%, són en cap de setmana o festiu.

Pel que fa a les diferències entre demarcacions, les majors disminucions es registren a Barcelona i Tarragona, amb una caiguda del 46,7% i el 39,4%.