03 de octubre de 2020
03.10.2020
Diari de Girona

inversió en capacitat productiva El laboratori de l'Institut Català de la Salut de Girona incorpora maquinària per analitzar 2.000 PCRs al dia

03.10.2020 | 00:06
El processament de les mostres amb la nova maquinària.

El Laboratori Clínic Territorial de l'ICS Girona ha incorporat noves màquines per augmentar la capacitat d'anàlisis de proves PCR, i ha passat de fer-ne un miler al dia al mes de juliol a poder-ne assumir fins a 2.000 a partir d'ara. Això ha estat gràcies a la incorporació aquest setembre d'una nova màquina d'última generació d'alta capacitat productiva, a més de la substitució d'un dels aparells que es tenien fins ara per un nou equip amb més capacitat.

A més de multiplicar la seva rapidesa i la capacitat de treball, un d'aquests nous aparells instal·lats permet una càrrega continuada de mostres, de manera que no cal esperar que s'acabin els cicles de processament per poder afegir-hi noves mostres. Aquestes millores en la maquinària arriben acompanyades d'un increment dels tècnics de Laboratori, situat al Parc Hospitalari Martí i Julià de Salt, que des de mitjans d'agost treballen també en un torn de nit. S'analitzen mostres de tota la regió sanitària.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook