Els treballadors de l'hospital Josep Trueta de Girona van homenatjar ahir els seus dos companys morts al Parc Nacional d'Aigüestortes i Estany de Sant Maurici mentre feien la travessa Carros de Foc. Una seixantena de professionals es van concentrar a l'entrada del centre per recordar els dos metges de l'Institut Català de Salut de Girona de 27 anys i van guardar un minut de silenci en memòria seva. Arran del succés, els residents del Trueta van aturatr els actes de vaga que tenien previstos durant la jornada d'ahir en protesta per la seva situació laboral i van convocar un segon minut de silenci durant la tarda davant de la delegació del Govern, a la plaça Pompeu Fabra. Un llarg aplaudiment va tancar l'homenatge a les víctimes.

Vinculació amb l'ICS-Girona

Tot i que no eren de la demarcació, els dos metges feien la residència a l'Institut Català de la Salut de Girona. Ella treballava al Centre d'Atenció Primària de Vila-Roja, tot i que dedicava unes hores també a l'hospital Josep Trueta. El seu company, en canvi, sí que era metge resident al centre de referència de les comarques de Girona. Tant l'hospital com el centre de primària van expressar el seu condol i record a les víctimes a través de les xarxes socials.

Quatre dies de recerca

Els equips d'emergència van trobar el passat dijous els cossos dels dos joves després de quatre dies de recerca al Parc Nacional d'Aigüestortes, on se'ls va perdre la pista. Finalment, els van localitzar semienterrats sota una roca al costat de l'Estany Pòdo. Tot apunta que en el camí entre el refugi de Colomers i el d'Amitges es van desorientar i es van intentar resguardar de la neu i el fort vent que bufava a la zona.

La parella d'excursionistes va començar la Carros de Foc el 22 de setembre i tenien previst tornar a casa el dia 27.