L'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) ha requerit a l'empresa que realitza les obres al túnel del tren de la Molina que aturi els abocaments al torrent de les Pletasses i a instal·lar millores en el sistema de control dels vessaments sota l'avís d'imposar-li una sanció. Per la seva banda, Adif, empresa titular de l'obra, ha argumentat que ja ha instal·lat totes les mesures oportunes i ha negat que contamini el riu.

Portaveus de l'ACA han explicat que aquest ens inspecciona les obres, iniciades per la via d'emergència, des del començament i que «per evitar abocaments inadequats al medi, l'Agència ha requerit a l'empresa que fa les obres que aturi els abocaments fins a no disposar d'un correcte sistema de tractament, consistent en una bona decantació i ajust del pH per evitar alteracions al medi hídric».

Per la seva banda, l'empresa Adif ha afirmat que ha instal·lat i encara instal·larà més mesures de seguretat ambiental. Tècnics de l'empresa han assegurat que, contràriament al que va denunciar l'entitat ecologista Salvem la Molina, l'aigua del torrent no està contaminada amb residus de ciment, i ha superat els controls que estableix l'ACA. I han recordat que quan hi ha episodis de pluges, els torrents reben materials que són «aliens» a l'obra.