En plena segona onada de contagis de la Covid-19 i mentre moltes ciutats apliquen restriccions, el transport ferroviari viu en un món a part. És freqüent veure trens plens, amb tots els seients ocupats, molta gent dreta i amb escàs respecte a les distàncies de seguretat recomanades per les autoritats.

Fa uns dies, una lectora denunciava les lamentables condicions en què van haver de viatjar a Barcelona en un mitja distància després la cancel·lació d'un AVE. Una altra lectora, ens fa arribar més imatges, ara d'un tren de rodalies que va de Maçanet a Barcelona. Assegura que en aquesta línia és freqüent trobar-se amb un 100% d'ocupació, circumstància que també es repeteix entre els usuaris del tram Figueres-Girona, molt concorregut a primera hora del matí.

Diferents experts han alertat que en mitjans de transport públic on la gent acaba viatjant dreta o escassa distància són molt pocs segurrs, perquè és impossible mantenir les distàncies i és inevitable acabar fregant o tocant altres persones, el que incrementa el risc de contagi.