El ministre de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, José Luis Ábalos, va assenyalar ahir a la tarda que la «voluntat» del Govern espanyol és anar recuperant l'oferta dels serveis ferrovaris tenint en compte l'evolució de la pandèmia, les indicacions de les autoritats sanitàries i la demanda d'aquests serveis.

D'aquesta manera va contestar a una pregunta del senador d'ERC Jordi Martí, que va demanar a Ábalos «concreció» en les mesures per restablir les freqüències horàries prèvies a l'estat d'alarma en la línia d'alta velocitat de Figueres Vilafant-Girona-Barcelona Sants. En els darrers mesos, els usuaris s'han queixat en diverses ocasions de la reducció de freqüències, que en ocasions els fa difícil poder arribar a temps a la feina.

Davant d'aquesta situació, el ministre de Transports va defensar que les freqüències en les diferents línies ferroviàries s'«adapten» a la demanda real de cada corredor. Per això, ha assegurat que en l'actualitat existeix una oferta ferroviària del 70% en aquesta línia en concret, encara que ha insistit en la voluntat del seu ministeri per anar recuperant les línies de manera gradual.

Seguir les recomanacions

Així, ha recalcat que l'executiu està treballant d'acord amb les recomanacions sanitàries per a reprendre l'activitat normal d'aquestes línies de tren. Això sí, considera que la demanda encara «no sembla que estigui reactivada» i per això ha defensat que l'oferta actual és «suficient», encara que «sens dubte millorable».

«Vull tranquil·litzar-lo, estem oberts a estudiar totes les situacions atesa l'evolució del virus i a la demanda», va respondre Ábalos al senador gironí, que es va queixar de la reducció de freqüències en el corredor que uneix les comarques de Girona amb Barcelona.

Les paraules d'Ábalos, tanmateix, contrasten amb la realitat que viuen molts passatgers gironins cada dia, que es queixen que la reducció de freqüències fa que sovint els trens vagin molt plens. Després que una passatgera es queixés fa uns dies de les lamentables condicions en què van haver de viatjar a Barcelona en un mitja distància per la cancel·lació d'un AVE, una altra viatgera es va queixar ahir de la gran quantitat de persones que hi havia en un tren de rodalies entre Maçanet i Barcelona.

Ocupació molt alta

Tal com es veu a la imatge, aquesta viatgera assegura que en aquesta línia és freqüent trobar-se amb un 100% d'ocupació, circumstància que també es repeteix entre els usuaris del tram Figueres-Girona, molt concorregut a primera hora del matí.