El Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans (SEPC) i Unidignitat-CGT han reclamat aquest matí amb una concentració davant les portes de la Facultat de Ciències de la UdG que es readmeti la investigadora Eva Bussalleu després que el passat mes de març denunciés discriminació i assetjament laboral per part de dos dels seus companys de grup.

La portaveu d'Unidignitat, Mireia López, ha explicat que arran de la denúncia de la professora davant la Comissió Paritària de procediment de gestió de conflictes interpersonals, l'òrgan ha constatat l'existència «d'abús d'autoritat, discriminació en l'accés a la informació i recursos, mala praxis i tracte desconsiderat i irrespectuós». Des de la UdG, es defensa que s'han seguit els protocols previstos i que s'ha notificat a les persones interessades la resolució d'aquest protocol.

Asseguren que malgrat aquestes conclusions, la UdG no hauria contactat amb la investigadora «per buscar una possible via d'entesa i reparació» abans que el cas arribi a judici al novembre.

Des de la filial del SEPC a Girona, la seva portaveu, Cirera, ha reclamat una revisió dels protocols «per fer una universitat lliure de masclisme». «Si el protocol no s'ha pogut aplicar és perquè no està ben fet i cal revisar-lo», ha subratllat.

Així mateix, el Jutjat Social de Girona va readmetre a tràmit la demanda presentada per l'afectada contra la UdG per acomiadament nul amb vulneració de drets fonamentals, en què reclama la readmissió al seu lloc de treball.

Actualment, Bussalleu està treballant a la Facultat de Ciències com a professora associada però des dels sindicats recorden que és una plaça «temporal a temps parcial que no dona per viure». És per tot plegat que reclamen que se la readmeti en una plaça similar o bé la mateixa que tenia anteriorment com a professora agregada interina de la UdG.

L'afectada va denunciar públicament el cas el passat mes de març, després que perdés la plaça a la qual optava en un concurs que finalment va guanyar d'un dels presumptes assetjadors. El conflicte, però, hauria començat deu anys enrere per part del director del grup i d'un company que també va esdevenir posteriorment el seu superior jeràrquic.