Els Mossos d'Esquadra Els agents de l'Àrea Regional de Trànsit de Girona van descobrir que l'home tenia el permís suspès i en fer-li la prova d'alcoholèmia va donar una taxa cinc vegades superior a la permesa. L'arrestat és un home de 55 anys, de nacionalitat espanyola i veí d'Olot. Se l'acusa de ser el presumpte autor de dos delictes contra la seguretat viària: per conduir amb una taxa penalment punible i amb el permís suspès per resolució judicial.

Els fets van passar al voltant de tres quarts d'onze de la nit del 4 d'octubre a la carretera GI-524, al seu punt quilomètric 27,2 a Porqueres. Diversos usuaris de la via van alertar que hi havia un cotxe aturat al mig de la via amb el motor engegat, la porta oberta i sense ningú. Quan els Mossos d'Esquadra de l'Àrea Regional de Trànsit de Girona, juntament amb agents de la comissaria de Banyoles, van arribar al lloc, van trobar el vehicle i van senyalitzar la zona. Tot seguit, van iniciar una recerca per la zona per localitzar el conductor i, en pocs minuts, el van trobar estirat enmig d'unes bardisses en un pendent del costat de la carretera.

Després de comprovar que no tenia ferides de gravetat, els agents van notar una forta olor d'alcohol mentre l'home donava diverses versions contradictòries de la seva presència al lloc. En identificar-lo, van veure que el conductor tenia el permís retirat judicialment. En sotmetre's a la prova d'alcoholèmia va donar un resultat positiu d'1,48 mg/l en aire expirat, gairebé sis vegades per sobre del màxim permès, que en aquest cas era de 0,25 mg/l. Per aquest motiu, el van detenir. Fins ara no tenia antecedents.

Dos denunciats a Llagostera

Aquest cap de setmana, la Policia Local de Llagostera ha denunciat penalment dos conductors en controls a la població. Un d'ells per anar molt begut i l'altre, per no tenir el permís de conduir. Els agents locals van aturar en un control al carrer Ramal un conductor que duia la ITV caducada. Arran d'això, els agents van identificar el xofer i es van trobar amb una sorpresa: no disposava de permís de conduir. Per aquest motiu van denunciar penalment el conductor. Es tracta d'un veí de la Bisbal de nacionalitat marroquina. D'altra banda, la matinada de dissabte a diumenge, en un altre punt de control al carrer Panedes, els agents locals van aturar un altre vehicle. El conductor presentava signes evidents d'haver begut. Li van practicar la prova d'alcoholèmia i aquest -veí de Llagostera de nacionalitat espanyola- va donar positiu i gairebé quadruplicava la taxa permesa. Per aquest motiu també els policies locals de Llagostera el van acabar denunciant penalment.