L'Ajuntament de les Planes d'Hostoles ha començat una operació per eliminar les Ajuntament de les Planes d'Hostolesplantes invasores de la família de les robínies de les vores els marges del riu Brugent. Les actuacions han obligat l'Ajuntament a restringir alguns accessos al riu per seguretat.

L'alcalde de la localitat, Eduard Llorà, ha explicat que immediatament d'una acció amb productes químics feta per experts, la recomanació és no passar per la zona tractada.

Ha plantejat que l'actuació està dins l'àmbit d'un pla d'eliminació de les plantes invasores que afecta tots els espais naturals del municipi. Segons ells, les plantes invasores eviten el desenvolupament de la vegetació autòctona.

Ha explicat que els tècnics en medi ambient treballaran durant tota la setmana en uns 150 metres lineals repartits en tres trams.

Llorà ha apuntat que l'acció iniciada fa uns dies forma part d'un pla d'eliminació de vegetació invasora. Segons ell, fa uns dos anys van fer un tractament contra la Rubina a la zona de la Parada, l'any passat van fer una acció contra la canya americana a l'àrea de pícnic de la Parada i la previsió és fer una acció contra la canya americana al torrent de la Llabeca i una altra contra la palmera al voltant del riu Brugent.

Les plantes invasores solen arribar a les àrees protegides de l'entorn de les planes des de jardins. Es tracta de plantes destinades a l'ornamentació que en general tenen un desenvolupament molt ràpid.

A més de créixer, es reprodueixen amb molta més facilitat que les autòctones i es converteixen en un competidor de l'espai de les autòctones. Com que creixen molt de pressa, tapen el sol a les altres.