L'Ajuntament de Sant Joan les Fonts posa en marxa aquest mes d'octubre el seu Pla de Reactivació Econòmica. La iniciativa suposa una injecció econòmica per valor de 65.900 euros i vol donar un impuls a diferents sectors, sobretot els més colpejats per la crisi de la covid-19.

Els recursos procedeixen d'activitats i esdeveniments que la crisi sanitària ha obligat a posposar, com poden ser la Nit de les Dones d'Aigua o el Sant Joan les Flors. «Les decisions van ser difícils però ara podem fer arribar al ciutadà un impuls», ha explicat l'alcaldessa accidental, Anna Serra.

El Pla de Reactivació Econòmica de Sant Joan les Fonts té dues potes. Es destinen 41.700e euros per una línia d'ajudes a autònoms i establiments turístics i 24.200 euros per a una campanya de foment del comerç local en forma dels 'Vals+'.

Un cop han anat avançant tots els tràmits burocràtics i administratius previs, el pròxim 15 d'octubre, els veïns i els professionals afectats poden fer els tràmits necessaris per rebre aquestes ajudes.

Els veïns que vulguin accedir als 'Vals+' poden demanar-ho a través d'una instància entre el 15 d'octubre i el 16 de novembre. Un cop fet el tràmit, el demandant rebrà un val de compra per valor a establiments del poble per 20 euros.