08 de octubre de 2020
08.10.2020
Diari de Girona

La Vall d'en Bas vol una radiografia dels efectes de la COVID al municipi

Els veïns podran exposar la seva situació amb trobades presencials i amb sistemes telemàtics

07.10.2020 | 23:57
Presentació del projecte Som VallBas.

El project e Som VallBas dedicarà els pròxims mesos a analitzar la incidència de la covid-19 en diferents aspectes dels veïns de la Vall d'en Bas. Aquesta iniciativa compta amb el suport de la Direcció General de Cultura Popular de la Generalitat de Catalunya, i es canalitza amb la fundació Smithsonian. La idea és fer una radiografia a fons dels efectes de la covid en els veïns de la Vall.

El projecte va començar el 2019 amb un seguit d'entrevistes i reunions amb els veïns i ara vol tornar a copsar com ha canviat la realitat de la Vall amb l'arribada de la pandèmia.

El projecte SomVallBas anava per la tercera part del projecte aquesta primavera però la pandèmia ho ha capgirat tot. Aleshores es va decidir aturar-lo perquè no es podia fer amb la mateixa facilitat que donava el contacte humà, la proximitat i les trobades dels diferents veïns. D'aquí n'ha nascut el que s'ha batejat com el SomVallBas Covid-Express.

Es tracta d'un espai i un temps de trànsit entre l'abans de l'esdeveniment de la pandèmia global i el dia que hi hagi immunitat col·lectiva i l'activitat social es pugui reprendre sense necessitat de distanciament social.

A partir d'ara buscaran fórmules per anar més enllà del distanciament social, actualitzaran les dades extretes l'estiu del 2019 amb un nou qüestionari, catalogaran i analitzaran les noves dades a més de fer el retorn a les comunitats i programaran una acció per donar visibilitat a aquella expressió o tradició que els membres de les comunitats creuen que estan patint.

Les vies per participar-hi són per carta, Google forms amb el codi QR de la revista municipal, missatges de WhatsApp, Instagram, Twitter i trobades.

· Consulta tota la informació relacionada amb el coronavirus

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
L'últim El més llegit