La residència Els Cirerers del nucli de Vilafreser, dins el terme de Vilademuls, ha passat a ser aquest divendres un centre verd; és a dir, lliure de covid-19. Aquest divendres el geriàtric ha desaïllat els últims residents que encara estaven confinats. El brot de coronavirus que afectava la residència des de principis de setembre, i que va provocar que la majoria dels 55 interns es contagiessin, ha provocat vuit morts al geriàtric. Segons informa Salut, tots els casos són de "persones d'edat avançada i amb patologies de base". Les accions per contenir el brot també han permès, però, que hi hagi nou residents que no s'hagin arribat a contagiar mai.

Segons informa Salut, després d'un mes "intens" fent accions i intensificant els protocols per contenir els coronavirus, aquest divendres la residència Els Cirerers ha pogut desaïllar els últims residents que encara estaven confinats a les habitacions. El geriàtric passat així a ser un centre verd; és a dir, lliure de covid-19.

D'ençà que a principis de setembre es van detectar els tres primers casos (dos treballadors i un resident) la majoria dels interns d'Els Cirerers es van infectar. Aquí, el brot de coronavirus ha deixat vuit morts al llarg d'aquestes setmanes. Totes eren persones d'edat avançada i amb patologies de base. Dels 55 residents que hi havia fa un mes, però, n'hi ha hagut nou que no s'han arribat a contagiar mai.

Al llarg d'aquest matí i migdia s'han pogut desaïllar els residents que encara estaven confinats. N'hi havia dos als quals ahir se'ls va fer una analítica per comprovar el seu estat immunològic i a qui s'ha pogut desaïllar. A banda, set pacients més tenien simptomatologia. "Se'ls ha estat fent un seguiment clínic molt intens; d'aquests, tres han estat alta avui mateix, i als quatre restants se'ls ha retirat el tractament amb oxigen", informa Salut.

D'altra banda, l'últim pacient que va necessitar ingressar a l'hospital Josep Trueta ja ha rebut l'alta i ha tornat a Els Cirerers. Hi ha una altra persona del centre, però, que continua ingressada a Mutuam (perquè requereix atenció sociosanitària).

Seguiment i control intens

D'ençà que es va detectar el brot de coronavirus a principis de setembre, Salut informa que des del Departament s'ha fet un "seguiment i control intens de la residència per garantir que la sectorització del centre, les mesures d'aïllament, prevenció i protecció es feien correctament per contenir l'avanç del virus". "S'ha fet una intensa gestió de coordinació i comunicació diària amb els responsables de la residència per anar analitzant l'avanç de la situació i anar prenent decisions conjuntes", subratlla Salut. Per la seva banda, el seguiment clínic dels residents l'ha controlat l'Equip d'Atenció Primària de Bàscara.