Girona s'ha despertat aquest matí entre la boira. Molts punts de la demarcació han vist com la visió quedava minvada arran d'aquest fenomen meteorològic. Una situació que s'ha repetit tant en punts de l'interior com del litoral de la província.

Alguns usuaris de les xarxes socials han immortalitzat aquestes imatges amb un to fantasmagòric a la primera hora del dia des de diversos municipis.

Avui serà un dia amb alguns núvols prims i sol a la major part de les comarques gironines i el termòmetre encara anirà a l'alça.

Aquesta situació però serà qüestió d'hores, ja que a partir de demà hi haurà un canvi de temps. L'efecte més destacat es viurà amb les temperatures durant el cap de setmana. Segons el Servei Meteorològic de Catalunya, la baixada més destacada es produirà a muntanya. Però a la resta de la demarcació, també hi haurà una caiguda d'uns graus i ja ens podem oblidar de registres de 26 graus. Els registres cauran en picat i es donaran temperatures típiques de tardor.

A banda de les temperatures, demà també hi haurà un increment de la mala mar, sobretot a l'última hora del dia a l'Empordà. L'onatge podrà superar els 2,5 metres sobretot al nord del Cap de Creus i al cap de Begur.

Tot això també anirà acompanyat de pluges en punts, sobretot del litoral i el Pirineu.

Diumenge les pluges aniran a la baixa però l'ambient de tardor serà generalitzat. Per tant, la gent que faci el Pont del Pilar tindrà uns dies amb un temps més mogut que aquesta setmana.