La Vall de Ribes ha viscut l'estiu més atípic en molt de temps. La situació d'emergència sanitària provocada per la covid-19 ha obligat a activar importants mesures de seguretat i restriccions que han afectat directament el turisme. No obstant això, l'Oficina de Turisme de la Vall de Ribes valora positivament els darrers mesos i parla d'una certa represa del turisme a la zona. En total, l'estiu s'ha saldat amb prop de 30.000 visitants, la gran majoria famílies provinents de Barcelona i Tarragona, tot i que també destaquen el nombre de turistes de València, Comunitat de Madrid, País Basc i França. L'estiu de 2019 la Vall de Ribes va rebre 38.979 persones, fet que indica una reducció d'un 24%, principalment deguda a la caiguda del turisme internacional i part del turisme nacional. El passat dissabte 15 d'agost, més de 800 persones van gaudir de les propostes de la zona, i es va convertir en el dia amb més afluència de visitants.

Pel que fa a les pernoctacions, aquest estiu una gran part dels visitants han optat per les segones residències i les autocaravanes, ja que donaven una certa sensació de seguretat enfront de la covid-19. Així mateix, els turistes han optat per càmpings, cases de turisme rural, apartaments i hotels.

Enguany, moltes persones han vingut per primer cop a la Vall de Ribes, concretament el 79% dels visitants que es van apropar a l'Oficina de Turisme. Durant aquests mesos, el centre ha atès més de 8.000 consultes.