La Guàrdia Civil i la Gendarmeria francesa han desarticulat un grup criminal dedicat al tràfic internacional de drogues que operava des de cinc localitats de les comarques de Girona. La investigació es va iniciar el passat mes de febrer quan agents francesos van interceptar un vehicle que circulava amb marihuana i haixix, en van detenir el conductor i van posar-ho en coneixement de la Guàrdia Civil de Girona. Els indicis van portar els agents a fer vigilàncies de persones sospitoses als municipis gironins de Sils, Bescanó, Palol d'Onyar, Quart, Figueres i Vilobí d'Onyar, i també a Caldes de Montbui. També es van fer registres a diverses localitats franceses. Finalment, entre els dos països es van acabar detenint setze persones entre el cinc i el vuit d'octubre.

L'«operació ninja» es va dur a terme en dues fases. La primera es va iniciar el dia 5 d'octubre quan es van fer diversos registres en locals de Sils i Salt. Tres dies més tard es van fer noves entrades en habitatges de Vilobí d'Onyar, Caldes de Malavella, novament Sils i Figueres, on els agents van trobar prop de 3.000 plantes de marihuana. A més, en el registre a la capital de l'Alt Empordà també es va trobar un sistema innovador per dotar d'electricitat a les plantes i afavorir-ne el cultiu. Com que es tracta d'un sistema d'alimentació de gasoil, no hi havia frau elèctric i això ha dificultat la localització de les plantacions.

En els deu registres que es van practicar a les comarques de Girona es van requisar deu quilos d'haixix, 3.310 plantes de marihuana, 86.510 euros en metàl·lic i aparells per fer créixer la droga. Segons indica la policia, el grup tenia la capacitat d'introduir setmanalment 20 quilos de droga.