La companyia aèria Ryanair ha demanat als governs de la Unió Europea que adoptin el sistema de «semàfor» de covid a tots els països. Segons indica la companyia, aquest sistema recomana que els països membres apliquin un enfocament regional quan sigui possible per assegurar que les comunitast autònomes o illes amb baixos nivells de covid no siguin penalitzades.

Segons assenyala l'aerolínia, la indústria de l'aviació i el turisme a Europa no poden endarrerir l'adoptació d'aquest nou sistema, ja que «d'això depenen milions de llocs de treball que s'enfronten a una temporada d'hivern molt difícil».

Per això, Ryanair avisa que aquest marc comú de la Unió Europea «ajudarà a restablir la confiança en el transport aeri i a posar punt final a les contradictòries polítiques nacionals diferents a tot Europa que han perjudicat la demanda dels clients».

Viatjar amb seguretat

El nou sistema «semàfor» de la Unió Europea, rebla la companyia, permet viatjar amb seguretat des de quinze països classificats com a «verds» o «taronja», que no pateixen restriccions. En canvi, per als quinze països de la llista «vermella», hi pot haver restriccions (per exemple, proves abans de la sortida o d'arribada). A més, aquest sistema recomana als països membres un enfocament regional quan sigui possible per assegurar que les comunitats autònomes o illes amb baixos nivells de covid no pateixin penalitzacions.