La Unitat Militar d'Emergències (UME) de l'exèrcit espanyol es troba des d'ahir al migdia a Mercabarna per desinfectar les instal·lacions com a mesura per evitar contagis de coronavirus, van informar fonts del Ministeri de Defensa. Concretament, es tracta del IV Batalló de Saragossa, que va arribar a Mercabarna al voltant de les dues del migdia. Les tasques van començar a les quatre de la tarda i està previst que s'allarguin tot el diumenge al matí degut a l'extensa superfície de les instal·lacions.

Fonts del complex van recordar que l'exèrcit ja va fer les mateixes tasques preventives a l'abril i al maig i van subratllar que arran de la situació de pandèmia la neteja i la desinfecció diària a Mercabarna s'ha doblat.

Segons fonts de Defensa, es tracta d'una desinfecció preventiva amb l'objectiu de «garantir la seguretat dels productes de mercat en llocs tant importants com Mercabarna i Mercamadrid», ja que els considera «enclavaments estratègics d'aliments».

En un tuit, la delegada del govern espanyol a Catalunya, Teresa Cunillera, també va agrair a l'exèrcit «estar sempre al servei de la ciutadania i donar resposta a les situacions de major necessitat. La vostra tasca és de gran importància per garantir la seguretat i protegir-nos davant les conseqüències de la pandèmia».